Ynt: Cj İle Defender'ı Mukayese Edelim
Her iki aracın teknik özelliklerindende çok fazla anlamadığımı (yani sizlerin yazdığı gibi,ne silindir hacminden ne bilmem ne milinden ne de mekanik ve teknik olan başka detaylarından )söyleyerek tekrar konuya katılmak istiyorum.ve her iki araçtanda çok daha üstün özellikleri ve konforu olan başka bir sürü aracıda binerek test etme fırsatım oldu..
defenderin şuanda türkiyede olmayan (üretilmeyen )yurt dışındaki 08 modellerininde içinde bulundum,tüm konforunu yaşadım,80 model hiç bir konfor düşünülmemiş tamam üretildiği amaca yönelik yapılmış defenderinda içinde bulundum
Ve üstünlüğü belki tartışılması bile gerekli olmayan onca araçtan sonra ben hala bir defender sahibi olmak istiyorum tüm kalbimle..yani demek istiyorumki aslında tartışılacak yada anlatılacak çok bişey yok bazan bazı şeyler sadece tutkudur ve karşıdaki kişi bu sevgiyi o yüzden anlayamaz..mutlaka hepimizin hayatta böyle tutkuları vardır yada olmuştur,güzel olanda bu sanırım...
Ben bazan arkadaşlarıma defender alacağım diyorum,ne oldugunu bilmiyorlar land'in bir modeli demedikçe,çünkü bir çogu asfalt dışında yol görmemiş, denk gelip defendere gösterdiğimdede yüzüme dönüp 2 defa bakanlar çok oluyor çünkü çoğu bir yolda giderken ormana dalan yada dağa çıkan,bir derenin kenarından kıvrıla kıvrıla yol alan yamuk yumuk,çukur,çamur bir yolun insanı nasıl gel diye çağırdığını duymamış,bir kısmı cadırını,malzemeni arkaya atıp bir ağaç gölgesinde kamp yapmanın nası zevkli olduğunu bilmiyor..hele helede hiçbiri,benim çok sevdiğim bir arkadaşım gibi,bir araca (af diliyorum kendisinden ona araç demeyiz biz aramızda,o ruhu,kişiliği,bir duruşu olan bizim delioğlan Defenderder ) bakarken gözlerinden çakan şimşekleri ,eğilip dodiklerini dokunurkenki sevgiyi,dreksiyondaykenki mutlulugu,onunla ilgili çıkan her haberi her fotografı her maketi nasıl aldıgını ve nasıl ilgilendiğini görmemiştir...
o yüzden defender böyle bişeydir arkadaşlar,kalbinizde,beyninizde ve ruhunuzda bütün bunlara karşılık gelir.ve ben biliyorumki herkesin farklı yollarda,farklı amaçlarda kullandığı,severek aldığı yada hayalini kurduğu bir defendere mutlaka vardır logosunda defender değil cj yada herhangi başka bişey yazsada...o yüzden gelin artık bu konuyu tartışmayalım...
Ben herkese kendi defendereyla kocaman mutluluklar diliyorum