Hummer H1 mi? Unimog 406 mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan unimog-cu in mystery Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 170
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 52,694

Hummer H1 mi? Unimog 406 mı?

• H1 Hummer?

Kullanılan: 31 31.0%
  • 406 Unimog MB?

Kullanılan: 69 69.0%

• Kullanılan toplam oy
    100
Ynt: Hummer H1 mi? Unimog 406 mı?

mogzilla' Alıntı:
Hay sen çok yaşa Erdem.Bu Mert var ya , benden de fazla arnavut çıktı valla.Neyse pazar günü arazide anlaşıcaz onunla. ;D
385226.gif
;D

Evet , foruma söz verdiğim gibi arazide 60 derecelik cetvel ile tartışmamıza devam ettik. ;D
Arnavut Boşnak'a ( iki damarlı bir arada ;D ) olayı her türlü deneysel ve de pratik yolla izah ettiysede , karşı taraf pek ikna olmadı kanımca.Dua etsin toprağım , yoksa...... :D :D :D

387216.jpg

Etiketler

mogzilla' Alıntı:
Evet , foruma söz verdiğim gibi arazide 60 derecelik cetvel ile tartışmamıza devam ettik. ;D
Arnavut Boşnak'a ( iki damarlı bir arada ;D ) olayı her türlü deneysel ve de pratik yolla izah ettiysede , karşı taraf pek ikna olmadı kanımca.Dua etsin toprağım , yoksa...... :D :D :D

Abi öğreten adam ve oğlu görünümü edinmişsiniz :D :D :D

banada, görüneni parmakla gösterme olayı saadettiiiinnn teeksoyyy u çağrıştırdı :D

mogzilla' Alıntı:

387216.jpg

Vallahi de cetvel görüyorum. :smiley:

cetvel kırıldı ya yoksa tırmanırdı ;D ;D
ama Lada Nivanın resmi tırmanma değerlerinin 59 derece olduğunu öğrendik, Niva sahibi arkadaşlardan döküman bekliyoruz ;) Berk, Serdar, Haldun abi nerdesiniz? manueli yokmu aracın?

aşağıdaki linke bakabilirsiniz.
yüzde 58 olarak verilmiş.

http://www.volny.cz/autolada.sport.spur/03.charakteristika/charakteristika.html

linkteki 6. resim(přejezd terénního zlomu = 36 stupňů) diye açıklaması olan resim neyi gösteriyor acaba?

Nadir abiyi tebrik ediyorum, iddiayı kaybettim :smiley:
ama sevindirici yanı benim Disco ve Defender 45 derece ile en iyilerdenmiş :smiley:
LR adına sevindirici :smiley: halen aklıma yatmadı bu iş, Niva tırmanamıyorsa benim hantal Disco tırmanamaz yahu ??

öğrenmek için soruyorum, tırmanma açısının en azından engel aşma açısına eşit olması gerekmez mi?

engel aşma aracın şasi uzunluğu ve lastik ebadı ve yayları ile alakalı, yerden ne kadar yüksek şase ne kadar kısa ise, ön ve arka lastik arkasından orta noktaya çizilen doğrunun yerle yaptığı açı da o kadar büyük olur, tırmanma ile bir alakası yok yani
tırmanmada ise aracın lastiği ne kadar küçük olursa çekiş o kadar artar ve daha iyi tırmanır, tabi yaklaşma açısı kurtarır da rampaya girebilirse :smiley:

MERT BEY
hafif , dingil mesafesi kısa ve yüksek araç arazide daha iyidir değilmi. tabiki motoru güçlü olmak kaydıyla.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,950
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR