Jeep'den Landrover'a mı Yoksa Landrover'dan Jeep'e mi?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan duman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 267
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 54,411
Ynt: Jeep'den Landrover'a mı Yoksa Landrover'dan Jeep'e mi?


Laf ağzımdan (klavyemden ) çıktı , arzu ederlerse yürekli iki kardeşimi bekliyorum, ama şevkim kaçtı orasıda gerçek, Hendek mendek , rampa onlar işin şakasıydı. Yoksa ben % 5 meyilli çimli bir rampada hatta rampa bile değil takılıp kaldığımda biliyorum, 45 derecelik meyili çıktığımıda. Bazen doğru karar verirsin en zor yeri geçer gidersin, yanlış karar verirsin veya tereddüt edersin yada kendine çok güvenirsin en kolay yerde takılır kalırsın.

XJ, ZJ Başarılı başarısız o konuda artık konuşmuyorum, söylediklerimide yuttum hatta yaladım, herkes bildiği yolda gitsin.

Selamlar
 

Etiketler

Ynt: Jeep'den Landrover'a mı Yoksa Landrover'dan Jeep'e mi?

duman' Alıntı:
yavuz abi eski bir site üyesi olduğunuzdan xj diyince aklınıza yüksel ve mustafa abi,zj diyince korhan,musa adem gelir sanmıştım çağrı listenizde bu ismleri göremeyince bir benzetme yaptım şaka tabii

Onlarla şakalaşmıyorduk ki, tek mesajları yok bu konuda, Bu konunun içinde şakalaştıklarımızın isimlerini yazdım.
 

Ynt: Jeep'den Landrover'a mı Yoksa Landrover'dan Jeep'e mi?


o ateş benim merhaba hepinize öncelikle sevilmişim herkes tarafından buna çok sevindim, aranıza kabul edilmişim.gelelim 14 şubat davetine !! daha aracımı yeni aldım herkes biliyor ve hiç bir offroad tecrübem yok, bunuda haykırarak söyledim hiçbir zaman ahkam kesmedim offroad başlıklı konulara bile karışmadım!!!!!ama bugün itibariyle standart aracımın bile neler yapabildiğini bizzat gördüm ve ben bile inanamadım !!!!!!!!!!!!!
cüneyt abiyle sohbet edip konuşmuştuk ve beni bu sabah kayışdağına davet etti çok güzel sohbetler ettik ,güzel insanlarla tanıştık ve en güzeli ben aracımla tanıştım!!!! aracım standar ZJ siyah olan benimkiherşeyi asfalt için . sabah hava -2 derece ve heryer kar bende ne lastik ,ne tecrübe ,ne kit ,nekilitli dif ,ne winç ,hiç birşey yok hiççç birşeyyyyy!!!!! sadece yakıt var aracımda bide bende heyecan!!! ve işte o anlar şuan bile yaşıyorum araç kükredi durdu en az 2 saat , ben kendi aracımı kullanmadım bilenler vardır nihat usta var kayışdağında, yarışıyo aynı zamanda o kullandı aracımı gör bak abi neler yapıyo diye sohbete başladı benim son hatırladığım ateş abi çamur güzeldir be dedi ve ben şookkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk nihat gaza bastı araç kükredi ,araç kükredi nihat gaza bastı rampa aşşağı 90 km ye yakın sürat mi görmedim koca ZJ nin yanlamasınımı görmedim , 70 -80 giderken 4 tekerin yerden kesilmesiyle tumsekten uçmayımı görmedim nihatın deyimiyle reset attım aracımla ilgili bildiğim herşeye !!! abi nasılmış dedi ve güldü sonra ben koşakoşa arabamın üstüne çıkıp direksiyona oturup top gibi aracımımı döndürmedim 8) tüm istanbul ayaklarınızın altında : süper bir tecrübeydi tam anlamıyla süperrrrrrrrrr o güççççççççç anlatamam o ham gücü 5.2 yi gördüm,kara boğamın muhteşem gücünü gördüm bugün arkadaşlar ,ve inanın bu duyguyu hiç yaşamamış ve yaşamamaya inat edenlere bir şarkı vardır onu itaf etmek istiyorum bugün kendim içinde söyledim !!!! ZJ ile arazide değilsen DESENEKİ GÜZELİM SEN HİÇ YAŞAMAMIŞSIN!!!!!!!!! hepinize sevgiler şimdi bugünün resimlerini koyucam bu ilk msjım ...cüneyt abi nihat usta ilginiz için bana bu günü yaşattığınız için çok teşekkürler...
 

Ynt: Jeep'den Landrover'a mı Yoksa Landrover'dan Jeep'e mi?

ben de seninle şakalaşmıycam bundan sonra sen yeni gelenleri disco'ya götür
 



Ynt: Jeep'den Landrover'a mı Yoksa Landrover'dan Jeep'e mi?

bi cumartesi sabahı güzelbir gözleme ziyafetinden sonra -2 derecede kayışdağı zirvesi yaprık!!!!!!!!





















jeepinmi yokkkkkkkk!!!!!!!!!!! DESENEKİ GÜZELİM SEN HİÇ BİRŞEY YŞAMAMIŞSIN herkese sevgiler...
 



Ynt: Jeep'den Landrover'a mı Yoksa Landrover'dan Jeep'e mi?


güven abi açık kapı bırakmaya hiç niyetim yok ;D ben zj yi aldığımda birinci araç yapıp cj toplatacaktım. ama zj nin sadece mt lastik ile yaptıklarını görünce vazgeçtim cj den. suan zj yi ikinci araç yapmaya çalışıyorum...
 

Ynt: Jeep'den Landrover'a mı Yoksa Landrover'dan Jeep'e mi?

yunus bager' Alıntı:
Ekspedisyona ben ford connect imlede giderim ama canım off roat çekince defender derim
ustasımı yok herhangibir ustaya götür yapar hatta ben kendim yapıyorum bütün bakım ve tamırlerini

hala defendera off-road aracı diyorsunuz yaa... yavuz abi ve bir çok lro cu bile kabul ediyor ekspedisyon aracı olduğunu ;D
 



Ynt: Jeep'den Landrover'a mı Yoksa Landrover'dan Jeep'e mi?

dronder' Alıntı:
hala defendera off-road aracı diyorsunuz yaa... yavuz abi ve bir çok lro cu bile kabul ediyor ekspedisyon aracı olduğunu ;D

Ben böyle birşey demedim, Her defender aynı değildir dedim, sadece bir modelini rampada sınayıp karar vermemek gerek dedim, Expedisyon için alternatifi olmayan bir araçtır dedim. Ayrıca Safkan arazi aracıdır da dedim.
 

Ynt: Jeep'den Landrover'a mı Yoksa Landrover'dan Jeep'e mi?

Merhaba Ates, Aracin ile yasadiklarini ve hissettiklerini cok guzel ifade etmissin. Biraz arazide gezince aslinda su anlasiliyorki bir cok 4x4 kullanicisi, markasi ne olursa olsun aracinin neler yapabileceginden habersiz. Zaman icinde aracin yapabildiklarini gorunce hepimiz etkileniyoruz tabii.
Dun ben Omerli tarafinda arazideydim. Oglen saatlerine kadar don erimediginden camur lastigine gerek olmadan iyi yol aldik. Yanimizda kar lastikli standart terios vardi. Ancak buzlar eridikten sonra ayni yoldan bu lastikle geri donmek cok zor olurdu heralde. Arazide her an camur lastigi gerekmiyor demekki.
Nihat Ustanin ciktigi rampa oldukca dik. Kanimca en dik yerinde durup kalkmak pek mumkum degil. O rampanin cok dik noktasindan once bolca gaz verip iyice hiz almistir. Guclu motorun avantaji da bu tabii. Arac ilk hizinin yardimiyla kritik kismi bir cirpida asiyor. Vurup geciyor yani... Son derece zevk veren bir durum.

Gezilerde karsilasmak dilegiyle...
 

Ynt: Jeep'den Landrover'a mı Yoksa Landrover'dan Jeep'e mi?

o rampa çok dik resimden anlaşılmıyo belki ve sırf buz orada ve üstüm battı zaten benim çamurda vardı o gördüğünüz her yerde duruldu kalkıldı arkadaşlar! nihat baya iyi bir pilotaja sahip ama bu güçlü motor avantajına sahip lafına ben bir türlü katılmıyorum arkadaşlar, araçlarımızı biz seçip alıyoruz ,aslada markacı değilim yavuz abi çok iyi bilir .dün nihatta satılık bir cj 5 vardı çokta şık 2.500 cc ben dönüp bakmadım bile ki bu gidişle bitane alıcam kendime galiba iş ona gidiyo yavaştan. aracınızı siz alıyor, biniyor geziyorsunuz sonrada baya hız almıştır işte motor farkı diyorsunuz !!biz özellikle motor büyütmüyoruz ,bişey yapmıyoruz dün arazidde 90 la gittik ordan otobana çıktım 140 -150 kadran caddebostana yetişmem gerekiyodu orayada gittim yani JEEP'e ben geyşa diyorum sen yeterki iste o sana tabakta sunsun dünkü gibi, arazidede gidicem keyif ver dedim bana hemen tabakta al dedi bana,arkadan işimiz var otoban dedim yetiştir dedim ozamandahemen deyip tabakta al dedi bana!!! şimdi bi laf geçiyo içimdende ortalık fena karışcak demiym diyorum. ama keyif adamıysanız ,sizede bir geyşa lazımsa ben istiym o versin diyosanız ?? buyrun aramızaaaaaa!!!!!!!!!!!!!
 

Ynt: Jeep'den Landrover'a mı Yoksa Landrover'dan Jeep'e mi?

Ates, Cüneyt bu kareleri görünce ikinizede acayip bozuldum, bilmis olun....!!!! Ates ile son konusmamizda göya Ati`nin orda bulusup belkide ufak capli bir yerlere cikacaktik. Ikinizde ortadan kaybolup Kayisdagindan cikiyorsunuz ortaya, Pes valla bende evde oturup TV seyrettim, Iyimi.... haber verseydiniz kesin gelirdim...!
 

Ynt: Jeep'den Landrover'a mı Yoksa Landrover'dan Jeep'e mi?

ergun abi özgürde çok sitem etti bana .. ama bi anda saat sabah 6 da karar verildi biz bile 3 saatlik uykuyla gittik gece kime nasıl ulaşıym o saatte abi, kimse online değil msj atsam saat kaçta açıcak siteyi görücek özellikle karar verilmiş bişey değildi , ki senlede mesajlaşmıştık bu konu için . yoksa keşke sizlerde olsaydınız 4 zj inletirdik ortalığı ama cüneytin bi süprizleri var anladığım kadarı ile haberiniz ola
 



Ynt: Jeep'den Landrover'a mı Yoksa Landrover'dan Jeep'e mi?




Evet, sagolsun ates gece gece rahatsız etmek ıstemedı bizi ama uzuntumu dıle getırınce artık gece 4 5 farketmez arar zaten duman'dan saglam bir aksiyon bekliyorum ama bundan önce bi kayısdağı yapalım 4 zj