Jeep'den Landrover'a mı Yoksa Landrover'dan Jeep'e mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan duman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 267
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 54,299
Ynt: Jeep'den Landrover'a mı Yoksa Landrover'dan Jeep'e mi?

;D ;D ;D
Aykut beyde doğru yolu bulacak galiba.;D
LR ye 2 katı para ödeniyorsa japona 5 falan olur heralde.( suzuki hariç.)
geçen bozulan sis farı düğmesini sordum.125+KDV .

Etiketler

Ben çoktaaan doğru istikameti biliyorum ama ne yazık ki ekonomik nedenler o yola sapmama engel oluyor... ama jeep mi land mı derseniz Jeep derim... bu arada Jeep kullananların imajının landcılara göre daha olumsuz olduğuna ne yazık ki katılıyorum...

Geçen gün bende defenderin bozulan dörtlü dügmesini degiştirdim 13 tl verdim içim gitti :smiley: ama orjinal land rover

Ben kendi adıma fanatik değilim... amaç ekspedisyonsa kesinlikle tercihim defender olurdu (yeni modeli olmak şartıyla)... geçtiğimiz ay otokar fabrikasındaydım ,montaj hattında yeni kasaları inceledim , teknik olarak en önemli iyileştirme motorlarına yapılmışdı , dash board (gösterge ve ön göğüs) değişik... böyle bir tercihi de hemen her yerde ustasının anlayanın olmasından dolayı yapardım... bu arada Cherokeemden çok memnunum ama en büyük handikapımız büyükşehirler dışında (İstanbul,Ankara,İzmir,Antalya gibi) araçtan anlayan tamircilerin olmaması....

Ekspedisyona ben ford connect imlede giderim ama canım off roat çekince defender derim
ustasımı yok herhangibir ustaya götür yapar hatta ben kendim yapıyorum bütün bakım ve tamırlerini

Yavuz bey genelleme yapmayı çok sevmem ama meydanı boş bulunca yine dötktürmüşsünüz.15 yıldır arazide olduğunuzu söyleyip neden disco almalıyız konusunda bugüne kadar sadece laf ürettiniz.elimizde bir disco fotoğraf albümü bile yok.özellikle kendi gezilerimizden internetten resim istemiyorum.ama siz bakmışsınızdır zj fotoğraf albümü var. insanlar onun araziye ne kadar yakıştığını görüyor neyse tüm bunlar yetmezmiş gibi 14 şubatta daha zj sini alalı 3-5 ay olmuş herhangi arazi tecrübesi olmayan standart aracıyla ateşi mi geziye çağırıyorsunuz.çok ayıp size yakıştıramadım.sürüdeki en yaşlıya,en gence,hastalıklıya saldırıyorsunuz ben buradan Sevtap'ın mesajı alıp bu davranışın ingiliz beyefendiliğine yakışmayan bir hareket olduğunu da kavramasını isterdim.eğer 14 şubatta çalışmayacak olsam sizden parkurun gps kayıtlarını ister 13'ünde yola çıkar gece o etabı tek başıma yapardım 14'ünde gelebiliyorsanız çayımı içmeye beklerdim.nasıl en az sizinki kadar iddialı oldum mu ?yok efendim xj alacaktım şasesi yokmuş demekki sizin mühendislik bilginiz durdurulamayan efsane jeep mühendisliğinden daha ii.valla ghezenbilir olarak bir referans yazalım batan land markasının başına sizi getirsinler.şakalaşıyoruz değil mi amacım laf yalatmak değil (sizin tabirle)

Bu arada neden özellikle 14 Şubat? Fiyakalı Jeep'lere sahip insanların sevgilileri olacağını, nasıl olsa bu geziye katılamayacaklarını düşünerek mi karar verdiniz?

duman' Alıntı:
Yavuz bey genelleme yapmayı çok sevmem ama meydanı boş bulunca yine dötktürmüşsünüz.15 yıldır arazide olduğunuzu söyleyip neden disco almalıyız konusunda bugüne kadar sadece laf ürettiniz.elimizde bir disco fotoğraf albümü bile yok.özellikle kendi gezilerimizden internetten resim istemiyorum.ama siz bakmışsınızdır zj fotoğraf albümü var. insanlar onun araziye ne kadar yakıştığını görüyor neyse tüm bunlar yetmezmiş gibi 14 şubatta daha zj sini alalı 3-5 ay olmuş herhangi arazi tecrübesi olmayan standart aracıyla ateşi mi geziye çağırıyorsunuz.çok ayıp size yakıştıramadım.sürüdeki en yaşlıya,en gence,hastalıklıya saldırıyorsunuz ben buradan Sevtap'ın mesajı alıp bu davranışın ingiliz beyefendiliğine yakışmayan bir hareket olduğunu da kavramasını isterdim.eğer 14 şubatta çalışmayacak olsam sizden parkurun gps kayıtlarını ister 13'ünde yola çıkar gece o etabı tek başıma yapardım 14'ünde gelebiliyorsanız çayımı içmeye beklerdim.nasıl en az sizinki kadar iddialı oldum mu ?yok efendim xj alacaktım şasesi yokmuş demekki sizin mühendislik bilginiz durdurulamayan efsane jeep mühendisliğinden daha ii.valla ghezenbilir olarak bir referans yazalım batan land markasının başına sizi getirsinler.şakalaşıyoruz değil mi amacım laf yalatmak değil (sizin tabirle)

Arkadaşlar haddimi aştıysam kusuruma bakmayın, Şaka anlayana yapılır. Ateş i ne hasta ne yaşlı ne zayıf olarak tanıyorum, ayrıca kendisini çok seviyorum, isimleri yazarken sadece araç markalarına baktım, Gerçekte kimsenin aracına bir zarar gelsin istemem, beni tanıyanlar bilir.

neden elimde fotoğraf olmadığını http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=15892.0

Bu başlık anlatır ki fotoğrafımın çekilmesindende çekmektende hoşlanmam, ama 3.5 yaşındaki kızımın bile doğumundan bu yana asla yerine konamayacak binlerce fotoğrafı kayboldu, Verdiğim rahatsızlık için sizlerden özür dilerim. Aslında uzunca bir Teknik döküman hazırlamıştım ama gerek olmadığını anladım.

iksje ve Ergun beyleri Cesaretlerinden ötürü kutluyorum, Araçlarını getirmelerine gerek yok, Her halukarda ikisinizide Dostça ve kardeşçe ( ki zaten öyle olacaktı) ağırlamaktan onur duyarım.

Selamlar iyi geceler.

yavuz abi aşağıda bu sabah çekilmiş iki adet foto var ankaralı olduğundan kayışdağını bilmeyebilirsin istanbuldaki landciler sana anlatsın bu sabah zirvede 2 adet zj vardı koyu renkli olanı ateşin zemine ve lastiğe dikkat et kuru havada zirveye tırmanmakta güçlük çeken land sahipleri sana eğimi anlatsınlar...

Grnt067.jpg

Grnt061.jpg

Ne güzel , araziye yakışıyorlar aynen devam . ZJ arazinin kralı .

iksje' Alıntı:
Bu arada neden özellikle 14 Şubat? Fiyakalı Jeep'lere sahip insanların sevgilileri olacağını, nasıl olsa bu geziye katılamayacaklarını düşünerek mi karar verdiniz?

Hiç alakası yok İş yoğunluğum ayın 10 u gibi azalacak diye umuyorum, takvime baktım ilk cumartesi 14 üymüş, yazarken farkettim sevgililer günü olduğunu.

hiçbir teknik dökümana hiçbirimiz hayır demeyiz bu didişmelerin arasından en güzeli öğretici sonuçların çıkması gerisi tercihe kalıyo.r doğada zaten hepimiz birbirimize yardım da ederiz paylaşırız da kimsenin şüphesi olmasın

Diyarbakır dönüşü aktarmayı saymazsak Ankara'ya en son 2003'de Hitit Rallisi için gelmiştim. Siz biraz vazgeçtiniz bu işten ama ben yine de fırsat olursa Ankara'ya düzenlenecek bir geziye katılmak isterim. Hem tanışmış oluruz hem de (en azından Disco'larla kıyasla) XJ'nin sandığınız kadar başarısız bir araç olmadığını gösterme şansım olur size :smiley: Bu arada kabul etmeliyim biraz tedirgin oldum çünkü iyi offroad şöförü olup olmadığımla ilgili tereddütlerim var. Özellikle Gezenbilir'e girip forumları okuduğumda bu hisse kapılıyorum. Benim yüzümden Jeep'in şanına leke sürülsün istemem. O yüzden biraz cesaret biraz da merakla ben her zaman varım bu karşılaştırmaya.

2003 Hitit Rallisi Özel Seyirci Sipesyali'nden bir kare:
f_ankaraxjm_c82d6de.jpg

yavuz abi eski bir site üyesi olduğunuzdan xj diyince aklınıza yüksel ve mustafa abi,zj diyince korhan,musa adem gelir sanmıştım çağrı listenizde bu ismleri göremeyince bir benzetme yaptım şaka tabii:smiley:

duman' Alıntı:
hiçbir teknik dökümana hiçbirimiz hayır demeyiz bu didişmelerin arasından en güzeli öğretici sonuçların çıkması gerisi tercihe kalıyo.r doğada zaten hepimiz birbirimize yardım da ederiz paylaşırız da kimsenin şüphesi olmasın

En kral arazi araçlarının sahiplerinin dökümana ihtiyacı olmaz, zaten siz doğru yolu bulmuşsunuz, bulamayanlarla biz bir ara değerlendiriz biz o dökümanları.

benim ağızımdan değil yine senin ağızından çıktı bu en kral lafı ben bir adım yaklaştıkça sen on adım kaçıyorsun bu işte bir terslik var ama anlamayamadım zj arayan varsa disco almak için satılığa çıkarıyorum aracı sen anlatamadın ama belki tecrübe edince araç anlatacak kendini amma sır bir araç yapmış ingilizler paylaşmaya bile gelmiyor...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,085
Kayıtlı Üye Sayımız
166,827
Kaydolan Son Üyemiz
alwaysrentacar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR