Jeep'den Landrover'a mı Yoksa Landrover'dan Jeep'e mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan duman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 267
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 54,355
Ynt: Jeep'den Landrover'a mı Yoksa Landrover'dan Jeep'e mi?

Başına gelebilecek en güzel şey gelmiş, işte size bir ipucu ;D

[attachment=1]

Devamını isterseniz haberim olsun, başına ne geldiğini anlatayım. ;D

lrxj3.jpg

Etiketler

Yavuz abi yarın suzukiciyim, gezi var dönüşte okurum yazdıklarını
merakla bekliyorum bu işin sonunu :smiley:
biraz uyuyayım yoksa rüyamda gezeceğim, hepinize iyi geceler

discovery-V8' Alıntı:
Sen benim yan koltuğumda olacaksın ne XJ i allah allah ;D Depo mepo ezilir basamak kopar, bırak evde dursun araban , en iyi arazi aracı arkadaşınınkidir, eğlencesine katılır masrafına katılmazsın ;D
Pajero basamaklar gibi gereksiz aksesuarı arazide bırakıyor.kendini offroad a hazırlıyor.( kanında var.)
Araç tüplü ya ,benzin deposunuda gereksiz gördü herhalde.;D
yan koltuk arka koltuk farketmez tavanda bile gelirim.;D

gecenin yarısı konuyu takip edenler

"dronder, Photomania, yücel, yazargezeryolçizer, iksje, discovery-V8 ve 0 Ziyaretçi konuyu incelemekte. "

pes diyorum başka bişey demiyorum ;D ;D ;D

XJ i ben çok beğenirim, hatta almaya bile niyetimiz vardı, taaki üzerinde şasi olmadığını öğrenene kadar , Bu benim için şok oldu, jeep gibi bir markadan beklemdeğim bir hamleydi, ZJ de olmadığını biliyordum ama XJ in daha arazi ve modifikasyona uygun olduğunu düşündüğümden olsa gerek böyle birşeye ihtimal vermemiştim.

Türkiyedeki Teknik şartlar buna imkan vermiyor , ilk aklımdan geçen XJ nin kasasını Kupa olarak kullanıp RRC şasisi üzerine oturtmak, motor şanzıman ve araziyi XJ den kullanmak, D44 akslar, RRC amortisör parçaları ile birleştirmekti. Nasıl proje ama ;D

[attachment=1]

İşte bu amcam bunu hayata geçirmiş bence güzel olmuş. LR ve XJ + jeep in güzel yanlarını tek bir araçta toplamış.

lrxj2.jpg

dronder' Alıntı:
yavuz yavaş yavaş jeep tarafına kayma seziyorum sende ;D ;D

Ankaraya gelirsen ben seni Lr tarafına kaydıracağım merak etme ;D

Böyle XJ olsun ben seve seve binerim. Beygir gibi şasi, ön arka Helezon D44 akslar daha ne olsun ;D

discovery-V8' Alıntı:
Ankaraya gelirsen ben seni Lr tarafına kaydıracağım merak etme ;D

Böyle XJ olsun ben seve seve binerim.

gezi araç bahane srıf seninle yüz yüze konuşmak-atışmak vs için bile gelmek isterdim....

ama bu ara program inanılmaz yoğun...

ocak-subat aylarında 2 konferansta konuşmacı olarak yazmışlar. haftasonu toplantıları vs. izmitteki gezilere bile zor katılıyorum...

yoksa seve seve gelirdim ;D

bu arada sen jeep tarafına bende lr tarafına kaymayalım ;D ;D

ikimiz aynı tarafta olmayalım :D kiminle atışırız sonra ;D ;D

yada sen jeepci ol ben lrci...

ama ne sen jeepci olursun ne de ben lrci ;D ;D ;D

böylesi en iyisi :D

Valla bu gidişle sırf Yavuz Bey'i takip ede ede ben de "Land"cı olacağım galiba (gelenekçi bir kamikaze olmama rağmen :D)

Mesajları çok öğretici, esprileri çok kalender, kimseyi ezmeye ve üzmeye -darısı başıma- çalışmıyor ama yine de söyleyeceğini söylüyor...

Ustamın bakım yaptığı bir Range için çok bilinen bir Land Rover servisine gitmiştik 3 ay önce , şimdi aklıma gelmeyen ön takımından bir parçayı almaya , servisin sahibiyle usta yakın arkadaş olduğu için benim aracı incelerken servis sahibi bir ara ustaya dönüp yaa dedi bende bir cherokee alsammı bıktım dedi bizimkilerin ıvırından zıvırından , parçası bulunmaz , bulunsa da jeep le karşılaştırınca 2 katı para ödersin ( yarı ciddi yarı espri tabi) :D yazdıklarınızı okuyunca aklıma geldi... bu arada kriz hikayeleri olmasa ne jeep ne de land diyorum ,kesinlikle Toyota ;D

Ve sanki sürücüler, araçlarının üretildiği ülkelerin genel karakterine bürünüyorlar (atışma mesajları bunu işaret ediyor gibi)...

Jeep kullanıcıları çok fanatik, Land kullanıcıları çok aristokrat, Japonlar tutucu ve kendine dönük ;D

Bana öle geldi, yanılıyor muyum?

dronder' Alıntı:
bu arada sen jeep tarafına bende lr tarafına kaymayalım ;D ;D

ikimiz aynı tarafta olmayalım :D kiminle atışırız sonra ;D ;D

yada sen jeepci ol ben lrci...

ama ne sen jeepci olursun ne de ben lrci ;D ;D ;D

böylesi en iyisi :D

Onder, soyle adam gibi bir disco kullandin mi hic bir sure... Kullandiysan ve hic bir zaman LR ci olmam diyorsan gercekten, cok sasiracagim. Disco cok keyifli bir makina, ona karsi olmak biraz anlamsiz geliyor... Cevremde disco kullanan ya da cokca binen bir cok kisi eninde sonunda bir tane edindi inan. Kendini gelecekte bile boyle guzel bir makina sahibi olup tadini cikarmaktan mahrum birakma bence... (jeep guzel degildir manasinda soylemiyorm tabii bunu)

Acik kapi birak biraz :smiley:

Bir de LR sahibi olarak sunu soyleyeyim... Yurtdisinda oldugum yillar boyunca (Katar) sunu gozlemledim; bir jeepten her turlu insan inebiliyor, ama bir LR dan cok duzgun bir avrupali inme ihtimali oldukca yuksek... (Yanlis anlasilmasin. Turkiyede boyle bir gozlem yapmadim. ) Bu ben de soyle bir kanaat olusturdu, konforlu bir 4 ceker arayanlar jeep sahibi olabiliyorlar, fakat LR sahibi olanlar ozellikle bu araci seciyorlar. Subjektif laflar ama paylasayim dedim...
Tabii atismak

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,085
Kayıtlı Üye Sayımız
166,827
Kaydolan Son Üyemiz
alwaysrentacar

SON KONULAR

Geri