KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Herhalde tamda dibinde oturduk tanıdığımız ama ismi şimdi aklıma gelmeyen benzinlikteki beyefendi abi ilede sohbetledik. Niye Birden'ne haber vermediniz diyede söylendi.
Benim genelde gezilerde dikkat ettiğim kendimce yorum yaptığım bir kaç kriter var. İlk baktığım LASTİK, ikinci KİLİT sonra KİM kullanıyor ona bakıyorum. Marka ile ilgili yorum pek aklıma gelmiyor. Ama buraya gelince işler değişiyor nedense. ;D
Ben oldum olası incecik tekerlekli, tekerleri çamurlukların içine tam oturan, altında köpek oturamayan ve köpeklerin altından koşarak geçemediği, sürücü koltuğunda oturduğuna suburbanların tavanını göremediğin yada kaput hizası binek otoların tavanından alçak olan, acele ile park ederken yanlışlıkla arka lastiğini 40cm'lik beton bloğa çıkaramıyacağın : , düz duvara yada düz duvara yakın duvara yaklaşamayan, torpidosu olan, vites kolu yerinden çıkmayan, el freni olan hatta olupta tutan, çizildiği zaman üzüleceğin, içi yıkamacı tarafından tazyikli su ile yıkanamayan, lastiklerinde uğultu gelmeyen, yolda giderken radyonun sesinin duyulduğu (radyo mu?), araçlara benimde olsalar sevemedim... bununla ilgili internette "gerçek bir Jeep'inizin olması için" diye 100 maddelik bir liste vardı ;D bizde kendi listemizimi yapsak ;D
ehehehehehe güzel liste buna yağ akıtmayan ı ekleyelim ;D
jeep' Alıntı:
Benim genelde gezilerde dikkat ettiğim kendimce yorum yaptığım bir kaç kriter var. İlk baktığım LASTİK, ikinci KİLİT sonra KİM kullanıyor ona bakıyorum. Marka ile ilgili yorum pek aklıma gelmiyor. Ama buraya gelince işler değişiyor nedense. ;D
Ben oldum olası incecik tekerlekli, tekerleri çamurlukların içine tam oturan, altında köpek oturamayan ve köpeklerin altından koşarak geçemediği, sürücü koltuğunda oturduğuna suburbanların tavanını göremediğin yada kaput hizası binek otoların tavanından alçak olan, acele ile park ederken yanlışlıkla arka lastiğini 40cm'lik beton bloğa çıkaramıyacağın : , düz duvara yada düz duvara yakın duvara yaklaşamayan,
Bir ara bir K5 alacaktım 40 mı 44 inch mi lastik vardı üzerinde 7.4 litre benzinli, deneme sürüşüne çıktık, trafik ışıklarında durdum, yanımdada bir halk otobüsü,yolcularla söyle bir göz göze geldim, aynı hizada oturuyorduk yolcularla. O zamanlar yakıt konusu beni etkiliyormuş demekki sırf yakıt yüzünden vazgeçmiştim. Ama hala aklımdan çıkmamış, ne hayvandı ama be ;D
Kaporta - Şase mühendisliği konusunda fazla bilgim yok ama bu durumda yarım şase yerine monoblok şase, kasa ile yekpare şase ya da monokok şase tabiri daha doğru geliyor bana.