Cj İle Defender'ı Mukayese Edelim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan safari2000 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 254
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 48,345

hangisi daha güzel

• cj

Kullanılan: 22 45.8%
  • defender

Kullanılan: 26 54.2%

• Kullanılan toplam oy
    48
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Cj İle Defender'ı Mukayese Edelim

esasında 90 sonrası defenderla 77de tasarlanmış CJ yerine TJ ile mukayese etmek lazım ama 110un satıldıgı fiyatada CJ alınabiliyor. Tj pahalı. Esasında Mert haklı CJ kaya için ama geçilmesi zor olan toleransı sıfıra yakın olan her zaman aksınızı saftınızı diferansıyelınızı direksiyon kutunuzu kırabilecek olan sert zemin kaya değil mi? Peki kaya arabası Çamurda gider mi onu bu kış hep beraber görücez ;) peki ekspedisyon aracı ne demek? ben ekspedisyon aracı denince discovery cherokee anlıyorum. Defenderın sırtında günlerce yol gidilir mi?

Etiketler

Herkes aşırı duygusal bir şekilde yaklaşmış, bu noktada taraflara sormak istediğim bir soru var;
CJ sahipleri: Bir takım çamur lastiği ile başka hiç bir modifikasyona gerek duymadan sert olduğunu bilidiğiniz bir çamur etabına girebilir misiniz?
Defender sahipleri: Bir takım kaya lastiği ile başka hiç bir modifikasyona gerek duymadan sert olduğunu bildiğiniz bir kaya etabına girebilir misiniz?
Umarım demek istediğim anlaşılmıştır.

Etrafımda modifiyeli pek Defender görmedim. Kızmak yok ama Kartepe'de bizler gezerken ( her tür marka) onlar biraz çekimser kalıyordu..

duygusallık ile ne alakası var, burada rakamlar konuşuyor, lütfen konuyu tam okuyalım

Merak etmeyin ben konuları burada forum açıldığı günden beri okuyorum.
Ayrıca demek istediğim anlaşılmamış sanırım;
"Stok" bir CJ öncelikli olarak kaya aracıdır
"Stok" bir Defender öncelikli olarak yumuşak satıh aracıdır
.

mogzilla ceyar' Alıntı:
Herkes aşırı duygusal bir şekilde yaklaşmış, bu noktada taraflara sormak istediğim bir soru var;
CJ sahipleri: Bir takım çamur lastiği ile başka hiç bir modifikasyona gerek duymadan sert olduğunu bilidiğiniz bir çamur etabına girebilir misiniz?
Defender sahipleri: Bir takım kaya lastiği ile başka hiç bir modifikasyona gerek duymadan sert olduğunu bildiğiniz bir kaya etabına girebilir misiniz?
Umarım demek istediğim anlaşılmıştır.
Bence en güzel açıklamayı yapmışsın kardeşim.Doğru söze ne denir. ;)

defenderı yumuşak satıh aracı olarak tanımlamanın neresi doğru, lütfen iyice araştırmanızı tavsiye ederim

Arkadaşım ancak sağa sola laf yetiştiriyorsun. İyice araştır sonra konuş gibi laflar ediyorsun. Sende kaynağı belli bir iki teknik veri verde bizde faydalanalım. Neymiş bu defender anlayalım. Ben 110 kg 1,85 boy ve defender a bindiğimde sol kolumu kırıyordum. Bu ingilizlerin hepsi zayıf minik adamlar mı? Oturuşunda bile bir rahatlık yok. Rahat süremedikten sonra ben nasıl olumlu düşünebilirim.

lütfen hitap şeklimize dikkat edelim, sayemde Defender hakkında hiç unutamayacağınız önemli bilgiler edindiniz ve yanlış bildiğinizi yukarıda kabul ettiniz şimdi agresif tavır takınmanızı anlayamıyorum, burada bir sürü yanlış verdiğiniz bilginizi size düzelttirdim, ben doğruları yazabilirdim ama yapmadım o fırsatı size verdim.
bunu da bir fırsatta seyredin
http://www.youtubeserbest.com/browse.php?u=Oi8vd3d3LnlvdXR1YmUuY29tL3dhdGNoP3Y9dk1zUVdJVlBiTlk%3D&b=31

Hakan bey,
Bir veya bir kaç Defender kaya tırmanışı yaparsa bu "Defender kaya aracıdır" demek anlamına gelmez, bunu siz de biliyorsunuzdur.
Referans olarak MOAB videolarını almanızı öneririm.
Tartışmanın yönünü değiştirmek istiyorum, çünkü konuya Def veya CJ'i savunmak amacıyla değil, atlanılan bir noktaya değinmek amacıyla yazdım.
Eğer burada modifikasyonlu araçlarımızın/araçların farklı satıhlarda tecrübelerini paylaşırsak yaptığımız araç mukayesesi değil araç tanıtımı olur.
Araç mukayesesi, eşit şartlarda araçlar arasında yapılır.Modifikasyonlarda bir kişinin tarzı diğeriyle aynı olmayacağından araçların stok olması esas alınır.
Yoksa her araç modifikasyonla her satıhta gidebilir, böylelikle birbirinden farklılıkları kalmaz ve karşılaştırılamazlar.

Buyrunuz MOAB'da Cehennemin intikamı parkurunda Cehennem kapısı rampası, araştırın internetten burası %110'dur. Ama internetten bulduğumuz videolarla bu iyidir, bu kayaya çıkar, bu çamurda gider yaklaşımı bence artık offroadu ciddiye alan insanlar için pek birşey ifade etmiyor. Aynı yerde takla atan arabada var, çıkanda var. Oradaki şartları bile bilmiyoruz, araçların lastikleri, sürücünün yeteneği, bilgisi... yapmayın lütfen bu tartışma kavga etmek için değil, yol göstermek için, biraz daha profesyonelce yaklaşalım... "varsa" tecrübelerimizi paylaşalım. Yoksa benim Toyota kitapçığa göre 6.7Lt yakıyor 100km'de, sadece gülerim ben buna ;D

http://www.youtubeserbest.com/browse.php?u=Oi8vd3d3LnlvdXR1YmUuY29tL3dhdGNoP3Y9WU5DNTZVdURmREU%3D&b=31

Deep' Alıntı:
elma ile armutu kıyaslıyorsunuz bence, .......... herkes amacına göre araç seçer, arazi araçlarında herşey arazi kabiliyeti değildir bence sonuçta asıl amaç doğada seyehat değilmidir? olay bu seyehati neyle ve nasıl yapmak istediğinize bakar

Doğru söze ne denir!... Ben bir meyveseverim... Meyve sevenleri de severim...

Ahmet "elma" seviyormuş... Farketmez.
Mehmet "armut" seviyormuş... Farketmez.

Ben birini sayarak, diğerini soyarak yerim... Ama yerim... İkisini de severim.

Armut ve elmanın kalori, besin, vb. değerlerini, yararlarını karşılaştıralım... Çok farklı rakamlar çıkabilir ortaya.
Bunlar, teknik veri ve bilgiler olarak bizim bilgilenmemizi sağlayacaktır elbette...

Ama ben, MEYVELERİ VE MEYVESEVERLERİ HEP SEVECEĞİM... ;)

MEYVE SEVMEK VE YEMEK BİR AYRICALIKTIR !...

Hala inat edenler varsa ben de katılmak isterim.
Ben de MK51 gibi meyva'yı ve meyva sevenleri,
ve yanında
4X4 araçları ve kullanıcılarını da severim.
Yeme konusunu bilahare konuşuruz.

bilgilerini bizimle paylaşan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum aklıma bir ata sözü geldi "kargaya yavrusu şahin gibi gelir" :smiley:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,623
Kayıtlı Üye Sayımız
166,922
Kaydolan Son Üyemiz
Temu Discount Code

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri