Cj İle Defender'ı Mukayese Edelim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan safari2000 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 254
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 48,345

hangisi daha güzel

• cj

Kullanılan: 22 45.8%
  • defender

Kullanılan: 26 54.2%

• Kullanılan toplam oy
    48
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Cj İle Defender'ı Mukayese Edelim

Yapmayın arkadaşlar yaw..Uzun yol seyahatleri için CJ kullanılabilir defender 90 da. Ama nereye kadar. Sonuçta hepsi gidiyor. Bu gün 6 saat cj'min üstünden inmeden kaya off-road u yaptım. (çok sıkı ). Şimdi 12 saat uyanmamak üzere yatıcam :smiley: Performans ayrı bir şey konfor ayrı... Gidilmez diye bir şey yok. Ama yorucu olduğuda bir gerçek.

Etiketler

Jeepcj7' Alıntı:
Birkaç sene önce tanıdıgım Bakırköydeki bir galeri vasıtasıyla Almanyadan 110 getirtti, sanırım motoru Td5 ve 70000euro civarına maal oldu. Otokarın ürettıklerinden çok farklı bir araç.
Ama şu anda Jeep Wrangler JK 54000euroluk fiyatı ile çok çok çok iyi bir alternatif! Bence std haliyle dünyanın en iyi arazi aracı. modifiye imkanıda limitsiz!

slm 2.5 aydır almanyadayım bir cj sahibi olarak burdaki gözlemlerim : diyebilirimki 50 .60 tane 110 u gerçekden yakından inceleme şansı buldum gerek kasa ve iç detayları otokardan çok farklı daha şık ve kaliteli satılık hiç raslamadım karavan ve römörk çekiyo araçlar hafta sonları ....
ama şu bi gerçek cj 3 tane gördüm ama gerçekten özel araçlardı amerikancı heryerde amerikancı bu arada cj parça fiyatları tam 2 katı tr göre ..

Euro pahalı biraz ondan :smiley: , orda 360'lık (5.9Lt) CJ-7'ler var :smiley: ancak TUV'den onay alamamış aksesuarlı araç bulursanız işinize yarayabilir ::smiley:

aras' Alıntı:
Göktuğ Abi bi defender sahibi olmama rağmen ben de senin gibi düşünenlerdendim,ama Melih Eriş Bey in 2,5 lt. DÜZ DİZEL (land rover cıların deyimiyle ''traktör'')defender ı ile gerçekleştirdiği Türk Mührü projesini duyduktan sonra defender ve uzun yol ile ilgili düşüncelerim değişti.
Bkz.
http://www.fotogezgin.com/turkmuhru/
Adam gitmiş ve haber olmuş. Marjinal bir durum bence.

Unimoglada Çin'e giden aileler var, hatta Çanakkale gezimizde grubumuz Kraz'dan karavan yapıp dolaşan aile ile tanışmıştı :smiley:
Düşünceleriniz uzun yolu denemeden değişmesin :smiley: illede Land diyorsanız Discovery deneyin...

CJ diyince benim aklıma arka bahçede dursun, canım eğlenmek istediğimde bineyim, kayalara tırmanıp derelere dalayım, sınırsız off road keyfi yaşayayım diyeceğim bir araç geliyor. Uzun yolculuklar için pek düşünemiyorum ama gerçekten eğlence makinesi. Defender 90 dışındakileri bu tarz aktiviteler için pek düşünemem, 90 ların fiyatları ortada, o kadar para verip bir CJ sahibi gibi aracı parçalayacak etaplara kaç kişi sokabilir ki?

Özetle bence de aynı şeyler değil, CJ ve Defender bambaşka araçlar yapıları mantıkları amaçları farklı bence.

Defender'a savaş makinesi diyince CJ.lerin atalarının 2 nci Dünya Savaşında Dünya'nın her yerinde, Afrikada çöllerde, Alplerde karda, Pasifikte tropik ormanlarda çamurda, Akdeniz'de kayalıklarda kullanıldığını unutmayalım. Ama bir yerden bir yere gitmek için; uzun mesafeler için uçaklara, gemilere vaya başka nakliye araçlarına ihtiyaç duyduğu aşikar ;D

Defender uzun mesafa aracı bencede, yani çık Afrikayı dolaş gel; sonuçta Dünya'nın her yanında yedek parçası, ustası bulunabilir; ya da binlerce kilometreyi hiç yedek parça ve usta ihtiyacı duymadan yapabilen Pajero ya da Land Cruiser gibi Japonlarıda tercih edebilirsiniz uzun geziler için :D

Düz duvar gibi yerler tırmanan Unimog içinde bulunmuştum, gerçekten müthiş bir his bu arada...

cj ile land karşılaştırmasından sevda hanım defender alsınmı almasına dönmüş iş.
ben oyumu alsın olarak kullanıyorum.
cj cilerde satsın...

Benim CJ'imi almaya kimsenin parası yetmez :smiley:
Egemen Bey bence sizin satma vaktiniz gelmiş... Bütün sorunlar piyasa da usta diye geçinenlerden kaynaklanıyor. Hem insanları yanlış yönlendiriyorlar hemde hatalı tamirat yapıyorlar, sonra da fatura müşteriye, kabahatte CJ'e çıkıyor. Adam gibi toplandığı zaman CJ'i kimse durduramaz. Zaten CJ'lerde artık iyi ve kötü olarak ayıklanmaya başlandı. 5'e de araba var 15'e de ama artık 5'likler zor satılıyor...

yok abi olurmu cj satılırmı
işin şakası bir yana cj bir ekoldür. 5 yaşındaki cocuk bile araba resmi çizmeye çalışırken cj çiziyor.
ben arabaya chevy 350 v8 koydum şanzıman yine 350 3 ileri yani tahoe aksamı ön arka defler cj 8.
fakat tahoe nin ön karpuz ile cj nin ön karpuz farklı yönlerde o nedenle tahoe arazisi takamadım. bu sefer cj arazisine ara parça işledik projesi novak tan geldi. epey uğraştık fakat bir noktaya gelmek için deil hobi amaçlı uğraştık. şu andada araziye girmeden zevk amaçlı dolanıyoruz ortalıkta bir tek sıkıntı benim araba 6 olduğundan tente olmuyor kabinde yaz kış sök tak zor oluyor. o nedenle yazın biniyorum. keyifli tabi 400 bg otomatik bir cj kullanmak. ışıklarda kalkış çok komedi oluyor. hiç 100 e çıkmadım ama 0-100 tahmınim 6 sn falandır heralde. cj yi hangi şekle sokmak isterseniz o şekle girer. ister arkasını manav yaparsınız ister bigfoot. bu arada v8 hevesi olan varsa hemen iletirim iyi donatılmış bir v8 cj 100 km de 30 litreden aşağı düşmez :smiley: herkeze selam

Arkayı tek parça aks yaptınız heralde :smiley: yoksa o beygirler bizim AMC20'yi, hele asfaltta koparmasın.... Benimde gönlümde V8 vardı ama CJ'i sadece arazi için hazırladığımız ve 37" lastik kullandığımız için V8 ile kendimi tutamayıp fazla basar ve sağı solu kırarım diye korktum, benzinde ayrı mesele zaten... sizi artık garaj bölümüne davet etmek lazım ::smiley: ...

Bu arada Bestop CJ-6 için Tigertop modelini üretiyor :smiley:

http://www.bestop.com/index.php?s=6

51306-01.jpg

Tigertop™ for CJ-6, 55-81
(Includes doors)
Part Number 51306
Installation Guide (PDF, 515KB)

Black

ya bu amc20 aksları çift parçalı tamam. geçenlerde bilya dağılmıştı değiştirmek için söktüğümüzde çift parça olan parçaları biribirinden presle bile zor ayırdık. Aslında çift parça ama tekmiş gibi davranıyor. 35 lastiklerle çok çok çok zorlayınca şaft kırıyor, istavroz dağıtıyor o kadar. Yanımda devamlı yedek şaft taşıyorum kırılınca değişiyorum 15 dakikada olay bitiyor. Yani ben çift parça aksın freze sıyırmasının çok zor olduğunu düşünüyorum, ve devam ediyorum.

Egemen seninle bir randevulaşalımda şu canavarı bir inceleyeyim. Senin işin Tuzla'da benim evim ;)

Ilk defa sökyüseniz fabrika presinden kolay çıkmaz... bir dahaki ne rahat sökersiniz :D

jeep' Alıntı:
ya bu amc20 aksları çift parçalı tamam. geçenlerde bilya dağılmıştı değiştirmek için söktüğümüzde çift parça olan parçaları biribirinden presle bile zor ayırdık. Aslında çift parça ama tekmiş gibi davranıyor. 35 lastiklerle çok çok çok zorlayınca şaft kırıyor, istavroz dağıtıyor o kadar. Yanımda devamlı yedek şaft taşıyorum kırılınca değişiyorum 15 dakikada olay bitiyor. Yani ben çift parça aksın freze sıyırmasının çok zor olduğunu düşünüyorum, ve devam ediyorum.

Tabiki Uğur abicim ne demek. en kısa zamanda inşallah.
bu v8 işi tabiki çok keyifli. akslarda zorlar tabi
tek parça çift parça aslında ikiside yalan.
cj den başka pres geçme kullanan arazi aracı yok. ben hatayı defransiyelleri değiştirip yine cj almam oldu.
beni aldatanda cj lerin uzunluğu ve lastiklerin dışarı çıkması oldu. birsürü çıkma defransiyeller var. cj nin aks çapı 25mm diye hatırlıyorum. land,toyota,dodge bunlarda bir akslar var çok güçlü. hatta def oranlarıda yüksek yani istediğiniz lastiği takabilirsiniz. cj cilere önereceğim defler blazer s10 veya s100 kamyanetler bunların genişlikleri hemen hemen aynı.

Orkun Bey;
ayna mahruti diş sayılarınız veya oranınız nedir? motor orjinal motormu? hangi şanzımanı kullanıyorsunuz? kaç ileri ve 1. vites nerede (sola çekip ilerimi yoksa sola çekip gerimi)

Aynamaruti 4.27 yukon gears, ön arka dana44 %100 kilitli
Şanzıman T18 - 4 ileri
birinci vites sol ilerde, geri vites sağ yukarda. Oranları şöyle;

Şanzıman 1. 2. 3. 4. Geri
T-18A 6.32 3.09 1.69 1.00 7.44

Tabii oranlardan anlaşıldığı gibi 3 ileri kullanıyorum. 1. vites ve geri vites kara (senkromejsiz) ve low

arazi şanzımanım dana18 2.46:1 oranlı
lastikler 37x12.5x15 Maxxis Creepy Crawler

Benim Garaj'a buyrun http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=13119.0
sizde bir garaj açıp tecrübelerinizi paylaşın :smiley:

ORKUN BEY aracınızda lpg kullanıyormusunuz km. ne kadar yakıyorsunuz ? iyi günler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,623
Kayıtlı Üye Sayımız
166,922
Kaydolan Son Üyemiz
Temu Discount Code

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri