Ynt: Cj İle Defender'ı Mukayese Edelim
CJ diyince benim aklıma arka bahçede dursun, canım eğlenmek istediğimde bineyim, kayalara tırmanıp derelere dalayım, sınırsız off road keyfi yaşayayım diyeceğim bir araç geliyor. Uzun yolculuklar için pek düşünemiyorum ama gerçekten eğlence makinesi. Defender 90 dışındakileri bu tarz aktiviteler için pek düşünemem, 90 ların fiyatları ortada, o kadar para verip bir CJ sahibi gibi aracı parçalayacak etaplara kaç kişi sokabilir ki?
Özetle bence de aynı şeyler değil, CJ ve Defender bambaşka araçlar yapıları mantıkları amaçları farklı bence.
Defender'a savaş makinesi diyince CJ.lerin atalarının 2 nci Dünya Savaşında Dünya'nın her yerinde, Afrikada çöllerde, Alplerde karda, Pasifikte tropik ormanlarda çamurda, Akdeniz'de kayalıklarda kullanıldığını unutmayalım. Ama bir yerden bir yere gitmek için; uzun mesafeler için uçaklara, gemilere vaya başka nakliye araçlarına ihtiyaç duyduğu aşikar ;D
Defender uzun mesafa aracı bencede, yani çık Afrikayı dolaş gel; sonuçta Dünya'nın her yanında yedek parçası, ustası bulunabilir; ya da binlerce kilometreyi hiç yedek parça ve usta ihtiyacı duymadan yapabilen Pajero ya da Land Cruiser gibi Japonlarıda tercih edebilirsiniz uzun geziler için
Düz duvar gibi yerler tırmanan Unimog içinde bulunmuştum, gerçekten müthiş bir his bu arada...