Güçlü Ve Pirikamp Ile Yollarda (ve Kamplarda) 2021...

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,442
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 322,400

Etiketler







IMG 20211029 155822 421

40. Yaşımı kutlayan tüm arkadaşlarıma teşekkürler...
 


Bir süredir Ulaşan'da kalıyorum ancak banyo ve çamaşır işlerini haftasonu evimde hallediyorum. Bu hafta kışın duş almak ve çamaşır yıkamak konusunda bana bazı kolaylıklar sağlamaları için görüşmeler yaptım. Öncelikle her şeyin evde de, karavanda da olduğu bir dönem yaşayacağız. Bu dönem maddi açıdan biraz külfetli olacak. Sonrasında ise evi kapatıp sadece ulaşan'da yaşayabilir miyiz? Bu kış bunu test edeceğiz. Karavanpark'taki kışın zorlaşan koşullara rağmen rahat edebiliyorsak belki de seneye ev hayatına tümden veda edeceğiz. Düşüncem bu... Bakalım Mevlam neyler? Neylerse güzel eyler...
 

Ulaşan'daki beni zorlayacak en temel sorunlardan bir tanesi de kışın donuyor diye karavanparktaki bütün suların kesiliyor, Bütün fasilitelerin atıl durumda bırakılıyor olması. Karavanpark'ta hiçbir şey kış koşullarına uygun düşünülmemiş! Bakalım bu kış benim için bir test süreci olacak... En temel dostum 220V'luk kesintisiz ve limitsiz şebeke elektriğinin varlığı ve de tabii ki Eberspacher'im.
 



Temelde eksi on beş dereceler yaşanırken, yalıtım konusunda son derece zayıf bir karavanla ufak tefek sıkıntılar yaşanması mümkün ama ben bunların aşılabileceğini düşünüyorum.
Ulaşan'da konaklayan birisi olarak sonuçta otelin müşterisiyim ve otelin tüm imkanlarından yararlanabileceğim söyleniyor. Canım her sıkıldığında benimle konuşabilecek bir barmen, 24 saat resepsiyon hizmeti. Kameralı güvenlik ve daha birçok husus... Bütün eksikliklere rağmen Ulaşan, İyi ki varsın...
 

Karavanında yaşamak isteyen birisi için Ankara iklim olarak seçilecek en iyi yer değil. Ama bir şekilde idare etmeye zorlukları aşmaya veya da göğüs germeye çalışacağım. Çünkü benim esas isteğim karavanlı hayat tarzımı sürekli yaşayabilmek. Bu da ancak gerekli hizmeti satın alarak bir karavanparkta mümkün.
 

Deneyiminizden elde edeceğiniz neticeleri merak ediyorum. Bir hafta sonunu kar yağarken karavanda geçirmek güzel oluyor. Süre uzayınca nasıl olur bilmiyorum.

Geçen hafta sonunu güzel bir karavan parkta geçirdim. Hava soğuk olduğu için ısıtıcı devamlı çalıştı. Elektrik karavan park ücretinin içinde olduğu için yanımda yedek olarak bulunan fanlı ısıtıcıyı kullandım. Kamp araçlarında kullanmak için yapılmış 750/1.500 W/h gücünde bir ısıtıcı.
 

Deneyiminizden elde edeceğiniz neticeleri merak ediyorum. Bir hafta sonunu kar yağarken karavanda geçirmek güzel oluyor. Süre uzayınca nasıl olur bilmiyorum.

Geçen hafta sonunu güzel bir karavan parkta geçirdim. Hava soğuk olduğu için ısıtıcı devamlı çalıştı. Elektrik karavan park ücretinin içinde olduğu için yanımda yedek olarak bulunan fanlı ısıtıcıyı kullandım. Kamp araçlarında kullanmak için yapılmış 750/1.500 W/h gücünde bir ısıtıcı.
Ben de Fanlı ısıtıcı kullanıyorum ancak bunu 1000w lık yarım kademede kullanıyorum. 2. kademeye alınca karavanda belden yukarısını cehennem sıcağı gibi ısıtıyor, ısı dağılmadan yukarda kalıyor ve çok rahatsız edici bir hava oluşuyor. Ayrıca 2000w ı kablo kesidim de kaldırmayabilir, tesisat zorlanır vs gerekçelerle sürekli 1000w kullanıyorum. Hava çok soğuyunca fanlı ısıtıcı çalıştığı halde içerisi 16 dereceye düştüğünde vebastoyu açıyorum. Vebasto kendini ayarlıyor ve fanlı ısıtıcıdan çok daha güçlü. Vebastoyla ısınmak çok konforlu ama gel gelelim yakıt çok pahalı, elektrik bol ve bedava olduğundan Fanlı ısıtıcıyla idare ediyoruz ancak bunu tehlikeli bulmuyor değilim. Fanı bozulup yangın çıkarmasından her zaman için endişe ediyorum açıkçası ama yapacak bir şeyim yok. Fanlı ısıtıcı olmasa (Ve de vebasto) Bu mevsimde bile Ankara'da karavanın içi dört beş dereceyi görebilir. Bu sıcaklıkta yaşamak çok konforsuz olurdu.
Deneyimli karavancıların hepsinin bir fanlı ısıtıcısı var. Olmayana pek rastlamadım.
Fanlı ısıtıcımın markası Raks.
Sevgiyle...
 

Bir hafta sonunu kar yağarken karavanda geçirmek güzel oluyor.

Karavanımda vebastomla keyif yaparken dışarda karın atıştırmasını pek severim. Sıkıntı yerde biriken karın karavan içine ayakla girmesi ve yarattığı sıkıntılardır benim için.
Ayrıca kuvvetli don ve buzlanma hadisesi karavandaki bulaşıkları yıkamak için lavaboya götürmek veya tuvaleti kullanmak gibi durumlarda karın ve buzun yaratacağı sıkıntıları da düşünmüyor değilim. Yoksa kar yağarken seyreylemeye bayılırım.
Kuvvetli Don Olayı, buralarda kardan çok daha fazla bizi zorlayacak bir durum. Neyse ki birkaç aylık bir risk faktörü, geliiip geçiyor ömrümüz gibi...
 



Kuvvetli don oluşabilecek tarihlerde ulaşan'da karavan parkı kısmındaki suları da komple kapatıyorlar. Bu bulaşık yıkamak için çok daha uzağa gitmek, karavanın deposunu da oradan taşıma suyla ikmal etmek demek olacak tabii. Göreceğiz bakalım nasıl oluyor... En kötü ihtimal kaçar gelirim evime, kimse beni zorla tutmuyor.
Sevgiler.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,945
Kayıtlı Üye Sayımız
172,091
Kaydolan Son Üyemiz
Engin Koygun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst