Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
ben 1998 senesinde tatil turumda gitmiştim, enduro tarzı motosikletle zor ulaşabilmiştik güney şelalesine, o zamanki aklımda kalan güzelliği ile şimdiki arasında çok fark var, eskiden alt kısmında bir oyuk vardı ve taşların üzerinde yosunlar çok farklıydı, güneşte o yosunlar çok güzel bir görüntü sunuyorlardı, eski hali çok çok güzeldi ve hayretler içinde kalmıştım bu güzelliği o zamanlar birçok kimse bilmiyordu, neden turizme açmıyorlar diye düşünmüştüm,
o günlere dair hatıralar canlandı, selamlar
Bir kere gördüğünüzde, belleğinizde yer eden herhangi bir güzelliği, bir sonraki gidişinizde aynen bulamıyor, hayal kırıklığı yaşıyorsunuz, ne yazık ki..
Siz, en doğal, en güzel zamanını görme şansını yakalamışsınız, şelalenin.. Biz ancak bu günkü halini görebildik.. Onun için de, fırsat varken güzellikler bozulmadan görmeli her yeri, diyoruz. Yarın ne olacağı belli olmuyor. Hele ki, betonlaştırmayı, kendi keyfine göre yapılandırmayı başarı sayan yönetimler varken..
Çal'a 7 km uzaklıktaki kanyon, 2,5 km. uzunluktaymış. Ancak, yapılan yürüyüş yoluyla 650 metrelik bir bölümü gezilebiliyor. 80 metre yükseklikteki dik yamaçlar arasından akan su Büyük Menderes Nehri'ne ulaşıyor..
Bir zamanlar, sıkça duyduğumuz bir reklam nedeniyle olacak, Çivril hep sakızı çağrıştırır, bende...
Işıklı'da, Işıklı Kaynağı olarak adlandırılan, Büyük Menderes Nehri'nin kollarından birinin kaynağı, burası..Küçük bir gölet çevresinde restoranları, eğlence mekanları ile hareketli bir yer olarak hafızamızda kalan parkta konaklamayı planladık. Ama olmadı. Çevre, sit alanı olarak onaylanmış.. İşletmelerin tümü kapatılmış, yakında yıkım işlemi başlayacakmış. Işıklı Kasabası'nın tarihi M.Ö. 2000 lere kadar iniyormuş..
Işıklı (Çivril) Gölü, 1968 de baraj gölüne dönüştürülmüş. Derinliği 7 metre civarındaymış. Geçmişte yakınındaki Gökgöl ile birleşik olduğu düşünülüyor. Gökgöl, şimdi bir bataklık halinde...
Dinar'a geldiğimizde tek tük atıştırmaya başlayan yağmur, sonradan şiddetlenerek 24 saat aralıksız sürdü.. Ne hikmetse, Dinar'a her gelişimizde yağmurla karşılaşıyoruz.. Ya biz yağmuru beraberimizde getiriyoruz, ya da yağmur yağmak için bizi bekliyor... ??? ???
Bugün cuma ve çevredeki tüm camilerde 'yağmur duası' var.. Allah kabul etsin...
Biz karavandan çıkamazken, havuzdaki ördeklerin keyfine diyecek yok... ;D ;D
Sivrihisar'ın Hortu (şimdiki adıyla Nasreddin Hoca Kasabası) köyünde doğan Nasreddin Hoca (1208-1284) uzun süre yaşadığı ve kabrinin bulunduğu Akşehir'le özdeşleşmiş.. İlçe Hoca sayesinde turizm merkezi olmuş.