Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyah-34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,886
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 210,741

..

• KONU SÝLÝNSÝN

Kullanılan: 0 0.0%
  • SADECE SIKINTILI YAZILAR SÝLÝNSÝN

• KALDIÐI YERDEN DEVAM ETSÝN

• BU ÞEKÝLDE KALSIN

• Kullanılan toplam oy
    0
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor

Kemal bey,gezi anılarınızı dikkatle takip ediyorum. Köyünüz çok güzelmiş. Köy yaşamını çok seviyorum.Beni eskilere götürdünüz.
Bende, Balıkesir-Manyas'ta vede Değirmen Boğazı köyünde çok kaldım.Annem Balıkesir Manyas'lıdır.Bu nedenle oraya çok gitmişimdir.
Saygılarımla..

Şeref

Etiketler

mseref' Alıntı:
Kemal bey,gezi anılarınızı dikkatle takip ediyorum. Köyünüz çok güzelmiş. Köy yaşamını çok seviyorum.Beni eskilere götürdünüz.
Bende, Balıkesir-Manyas'ta vede Değirmen Boğazı köyünde çok kaldım.Annem Balıkesir Manyas'lıdır.Bu nedenle oraya çok gitmişimdir.
Saygılarımla..

Şeref
Vallahi ne diyeyim Şeref bey sizlerin böyle keyifle izlemeniz,zevk almanız,beni hem memnun ediyor ,hemde yayınlama şevkimi arttırıyor.Unutmassam eğer böyle çok beğenilmesinin sırrını yayınlamam bittiğinde yazacağım.
Hepiniz çok sağolun

Kemal abi hoşgeldin..
İşlerimin yoğunluğu nedeniyle uzun süredir foruma ara vermiştim...Döndüğünü ve resimlerini ve geziyi paylaşıma açtığını az önce farkettim...Ahhh çekişlerim arasında her satırını tekrar tekrar okuyarak, her resme tekrar tekrar bakarak seni takip ediyorum...Tekrar hoşgeldin Kemal abi özlemiştik seni...Saygılar

seyyah-34' Alıntı:
Aslında sizin oralara kadar gelecektik (adana'ya) ama bazı nedenlerden dolayı dönmemiz gerekti ama inşaallah devamını beklediğim başka bir gezide görüşmek üzre.

Evet bildiğim kadarı ile ilk planlamalar güneye idi. Bende gelirsiniz görüşmek nasip olur diye ümit ediyordum

Kemal Usta,unutmazsam bittiğinde neden bu kadar beğenildiğini de belirteceğim demişsiniz. Bu işin bir sırrı varsa, ( ki olsa gerek)bitinceye kadar nasıl bekleyeceğiz biz.Onbeşli yaşlarınızdan bu yana fotoğraf çekiyor olmanızın da etkisi vardır diye düşünüyorum.

Kemal bey zevkle ve heyecanla izliyorum.Tekrar böyle bir geziyigözler önüne serdiğiniz ve anlattığınız için teşekkür ederim.Orda bir köy var uzakta gitmesekde ,görmesekde o bizim köyümüz.Gidilen her yere sahip çıkılır ve medeniyet götürülür.Aynı zamanda gidemeyenlerede yöre tarih ve kültürü vede görselliği teknoloji sayesinde sunulur.Birde sizin anlattığınız bir rivayete göre de benim de bildiğim ayrı bir hikayeye görede ;Şeytan eşeği ve küfesindeki horoz u ile seyehat ederken,Kula da mola vermiş ve handa ki hancı ya demişki bana bir yiyecek verki benimkarnım doysun,eşeğimin karnı doysun,horozumun karnı doysun.Hancı da karpuz vermiş.İçini sen ye ,kabuğunu eşeğin yesin,çekirdeğinide horozun yesin demiş.Şeytan ben demiş burada barınamam.Bunu başka bir versiyonu diye anlattım.Sevgi ve saygılar.

skydiver26' Alıntı:
Kemal abi hoşgeldin..
İşlerimin yoğunluğu nedeniyle uzun süredir foruma ara vermiştim...Döndüğünü ve resimlerini ve geziyi paylaşıma açtığını az önce farkettim...Ahhh çekişlerim arasında her satırını tekrar tekrar okuyarak, her resme tekrar tekrar bakarak seni takip ediyorum...Tekrar hoşgeldin Kemal abi özlemiştik seni...Saygılar
Hoşbulduk.
Murat Aksu bey kardeşim bu yolculukta istanbuldan çıktıktan sonra sen sadece gezenbilirden yazıştığım hiç görmediğim ziyaret ettiğim ikinci kişisin ve çok samimi olgun bir arkadaşsın.ziyaretimde göstermiş olduğun en az çayın kadar sıcak dostluğun için teşekkür ederim. gezim ile ilgili daha epeyce resim ve bilgiler gelecek kaçırmayacağınızı umuyorum.
saygılarımla

derindeniz1' Alıntı:
Kemal Usta,unutmazsam bittiğinde neden bu kadar beğenildiğini de belirteceğim demişsiniz. Bu işin bir sırrı varsa, ( ki olsa gerek)bitinceye kadar nasıl bekleyeceğiz biz.Onbeşli yaşlarınızdan bu yana fotoğraf çekiyor olmanızın da etkisi vardır diye düşünüyorum.
Şimdilik sadece tebessüm ediyorum. :smiley: yoksa gerçekte az sona az sona nakaratlarını pekte sevenbirisi değilim ama gezinin seyri öyle gidiyor elimde değil.

Ustamız bize sabretmeyi de öğretmişti;bekleyeceğiz.

metin0035' Alıntı:
Kemal bey zevkle ve heyecanla izliyorum.
Sevgi ve saygılar.
Saygıdeğer Metin bey bende bitirmek için heyecanlanıyorum zira nisan ayına kadar bitirmem lazım yoksa yazlığa geçiceğiz hepten kalırda derindeniz1 elinden kurtulamam sonra. :D
Sevgi ve saygı bizden

Yolculuğumuz nasıl renkli geçtiğini bakın bu buroşürler nasılda anlatıyor değilmi. Biraz nefes alıp dinlendikten sonra Tarihe yolculuğa devam ediyoruz. Balıkesirden sonra savaştepe,Ömer dağından geçerek soma'ya ve kınıktan sonra nihayet akşam karanlığında bergamaya ulaşıyoruz fakat bergamada bakın bizi nasıl bir süpriz bekliyor

[attachment=2]

RENGARENK BİR GEZİ.jpg

İZMİR>>BERGAMA

[attachment=1]

Pergamon Krallığı veya Bergama Krallığı, Batı Anadolu'da başkent Pergamon (bugünkü Bergama) olmak üzere kurulmuş devlettir. Krallığın kurucusu I. Attalos, kuruluş tarihi de M.Ö. 241 yılı kabul edilmektedir. Bunun nedeni devletin ilk hükümdarı olan Fletairos ve halefi I. Eumenes'in kral ünvanını kullanmamış olduklarıdır. M.Ö. 133 yılında Roma Cumhuriyeti'ne bağlanana kadar varlığını sürdürmüştür.

Granikos Savaşı'ndan sonra M.Ö. 334 yılında Pergamon, Büyük İskender'in eline geçmiştir.
Bundan sonra İskender, kentin yönetimini oğlu Herakles ile annesi Barsine’ye bırakmıştır.İskender'in ölümünden Pergamon, Trakya hükündarı Lisimakus'un payına düşmüştür. Lisimakus, Korupedyon Savaşı'nda I. Selevkos Nikator tarafından öldürüldükten sonra kendi emrinde çalışmış olan Paflagonyalı Fletairos, efendisinin burada bıraktığı servete nail olarak Bergama'yı ele geçirmiş ve bağımsız bir devlet olarak ilan etmiştir. Fletairos ölmeden önce devletin yönetimini evlatlığı ve yeğeni olan I. Eumenes'e bırakmıştır.

Selevkos kralı I. Antiokhos, Eumenes'in hükümdarlığını tanımamıştır. Gerginlik savaşla sonuçlanmış ve Eumenes, Antiokhos'u Sardes yakınlarında yenilgiye uğratmıştır. Eumenes'in ardından başa geçen I. Attalos, kral ünvanını kullanmasıyla Pergamon Krallığı resmen kurulmuştur.Devlet, Apamea Antlaşması'ndan sonra M.Ö. 188 yılında en geniş sınırlara ulaşmıştır. M.Ö. 133 yılında III. Attalos'un vasiyeti üzerine Roma'ya bağlanmıştır. Attalos'un evlilik dışı oğlu, Eumenes III Aristoniko, bir isyan çıkartıp M.O 130da Bergama Krallığı tahtını eline geçirmiştir. Fakat o yıl Romalılar tarafından yenilmiş ve onlara esir düşmüştür. Bundan sonra bu krallık Roma Asya eyaleti olmuştur.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bergama'nın Tarihi
Geçmişten günümüze Bergama

İlçenin tarihi, M.Ö. 2. yüzyıla dek uzanmaktadır. Uygarlık Tarihi'nin en eski yerleşimlerinden biri olarak öne çıkan Bergama ya da antik söylemiyle Pergamon, tarih öncesinden itibaren, Lidyalılar, Persler, Makedonyalılar, Roma İmparatorluğu, Anadolu Selçuklu Devleti, Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye Cumhuriyet dönemine kadar uzunca bir tarihi sürece sahiptir.

-BergPerg; Dağ, yüksek yer anlamına gelmektedir.
-Bergam; Kent anlamında kullanılmaktadır.
-Pergament; Bergama kağıdı, parşömen sözcüğüne dayanmaktadır.
-Pergamum; Hisar, burç anlamına gelmektedir.
-Pergamos; Kentin kurucusu sayılan söylence kahramanı.

İlçe, adını Pergamos'dan almıştır. Daha sonra Bergama'ya dönüştürülmüştür. Berg sözcüğü Anadolu dilinde tepe rüzgar anlamında da kullanılmaktadır. Parşömen kağıdı burada bulunduğu için "Pergamente Karte" adı "Kağıdın şehri" anlamına gelmektedir.

Bergama'yı Pers Kralı adına Gongylos yönetmiştir. Onun ölümü üzerine eşi Hellas söz sahibi olmuştur. Yöre M.Ö. 301 yılında Büyük İskender'in komutanlarından Lizimakos'un denetimi altına girmiştir. Lizimakos 9 bin Talent (2 Milyon 700 bin ata altını) değerindeki hazinenin başına Filiteros?u getirmiştir. Filiteros'un ölümü üzerine M.Ö. 283 yılında bu hazine ile "Bergama Krallığı" kurulmuştur. Çok önemli bir merkez haline gelen Bergama, Roma İmparatorluğu'nun ikiye ayrılması ile Doğu Roma İmparatorluğu egemenliğine girmiştir. 715 yılında ilçeyi alan Emevi komutanı bir yıl süreyle Akrapol'de konaklamıştır. Bergama Sasa beyin 1302 yılında şehri alması ile, Türklerin eline geçmiştir. Daha sonra Anadolu Beyliklerinden Karesi Beyliği toprakları içinde kalmıştır. Orhan Bey'in 1337 yılında Karesi beyliğini alması ile yöre Osmanlı İmparatorluğunun egemenliğine geçmiştir. 1868?e dek Karaside yeralan Bergama önce Saruhan Eyaletine, 1877?den sonra ise İzmir merkez, Aydın Eyaletine bağlı kalmıştır. İlçe, 1922 Yılında Yunan işgaline uğramış ve üç yıl işgal altında kaldıktan sonra 14 Eylül 1922 tarihinde işgale son verilmiştir.

Akropol Yukarı Kent anlamına gelen Akropol ören yerinde 1874 yılında başlayan kazılarda görkemli şehir ile birlikte bir çok eser ortaya çıkarılmıştır.

Şehrin en yüksek yerinde kral ailesinin ve ileri gelenlerinin yaşadığı saraylar ve tapınaklar bulunurken, halkın ise aşağı şehirde yaşadığı anlaşılmaktadır.

Akropol'ün en görkemli eseri, Pergamon Kralı II. Eumenes tarafından Galatlara karşı yapılan savaşın kazanılmasının anısına inşa edilen Zeus Sunağı'dır. Ancak Zeus Sunağı, bundan yaklaşık 130 yıl önce, Alman kazı ekibi tarafından Berlin'e götürülmüş olup, Akropol'de sadece kaideleri bulunmaktadır.

Zeus Sunağı'nı Almanya'ya götüren Akropol'deki kazıların öncüsü Carl Humman'ın mezarı, kendi vasiyeti üzerine Akropol'de bulunmaktadır.

Akropol'de ayrıca, bugün de dünyanın en dik tiyatrosu özelliğindeki 15 bin kişilik bir tiyatro, antik çağın ünlü 200 bin ciltlik Bergama Kütüphanesinin kalıntılarıyla birlikte, saraylar ve tapınaklar bulunmaktadır.

BERGAMA.gif

Akşam hava kararmaya ve kuvvetli bir yağmur habercisi başlıyor ve biz bunu ömerdağından tahminen 15-20 km gibi uzaktan yükseklerden izliyoruz.

[attachment=1] Savaştepede civarında güzel bir çeşme başı ve mini bir temizlik.böyle şarıl şarıl akan sulara benim gibi sanıyorum kimseler dayanamaz.hele bedava ise. ;) :D

[attachment=2][attachment=3]Karagedik karardı dikkat[attachment=4][attachment=5]

1812200911281.jpg

1812200911285.jpg

1812200911286.jpg

1812200911293.jpg

1812200911296.jpg

eftaLYa' Alıntı:
Elinize, ayağınıza, emeğinize sağlık Kemal abi :smiley: Süper gezi olmuş. Paylaşımda harika!
Sayın Eftalya hanım ben sizin ilgi ve alakanıza teşekkür ederim .siz böyle beğenirsinizde ben gezimi daha da güzelleştirmezmiyim hiç. Bütün arzum böyle seviyeli,ciddi,sempatik,paylaşımcı ruhların bulunduğu güzel insanların,güzel sitemiz GEZENBİLİR'e eşssiz bir gezi rehberi hediye etmek. Seve seve yapıyorum, Artı hiç ama hiç bir siteyede üyede değiim zaten gezenbilir bana yetip artıyor bile.Hepinize keyifli seyirler diliyorum.
saygılarımla
Kemal

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]İşte bizi bekleyen iklim süprizi biz istanbulda böyle büyüklükteki dolulara pek alışık olmadığımızdan sanki başımıza taş yağdı zannettik ve ne olduğunu anlayamadan yeni sıfır almış olduğumuz aracımızın mahvolduğunu düşünmeye başladım çünkü bazıları normal bir fındıktan daha iriydi.birde videosunu izleyebilseydiniz çok korkunç bir ses çıkıyordu aracın her tarafından.nihayet sabah olduğunda merakla aracımın düz olan bölgelerine (tavan,kaput gibi) baktım ki motor kaputunda tek bir göçük oluşmuştu.neden tek bir göçük çünkü bu wv araçlarının heleki transporterlerin iç ve dış düzey sac'ları hem aşırı derecede galvenizli hemde neredeyse 1 mm yakın kalınlıktadır.işte bu sebeble bu doğal afeti de böylece ucuz atlatmış ve wv araçlarla ilgili teknik bilgide vermiş olduk. ;) :D

1812200911297.jpg

1812200911300.jpg

1812200911301.jpg

1812200911304.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,632
Kayıtlı Üye Sayımız
166,926
Kaydolan Son Üyemiz
ONUR AYGÜN

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri