Şu anda bir çekme karavan yaptıracak olsam bütün her şeyi 220V yaptırır. Sadece su pompası için de 220'den çalışan adaptör koydururdum. Artık ihtiyacım bu yönde bütün karmaşık karavan elektroniğine hiç ihtiyacım olmuyor. Yine de mevcut karavanımda Jel aküler, Güneş paneli sistemi Vebasto vb donanımlar bulunuyor. Eğer yeni bir çekme karavan yaptırırsam bunlara dikkat ederim.
Ancak yeni bir motokaravan yaptırırsam ona Güneş Paneli sistemi, DC-DC charger, İyi bir akıllı inverter. Üç sistem buzdolabı. Karavan tipi ocaklı evye. Dıştan kasetli tuvalet mutlaka koyduracağım.
Ben karavanda uzanmayı pek severim o yüzden uzanabileceğim bir oturma düzeni olmalı bence. Üçlü kanepe gibi. Çok yer kaplar ama benim rahatım için üçlü kanepe iyi bir çözüm. Hatta ayrıca bir yatak olmasa da olur. Sadece üçlü kanepemde yatabilirim. Yatma yerinden bağımsız masa olmalı bir de. Yatmak için her şeyi toplamak zorunda kalmayı pek istemem. Bu nedenlerle oldukça geniş bir motokaravanım olacak gibi. Olsun sorun değil. Arkasında motosiklet rampası da olsun. Bakkal çakkala motosikletle gitmek pek keyifli olur belki de...