Ynt: Çöl Kartalı'nın Gezi Güncesi (gezilerimizden Çeşitlemeler)

Çöl Kartalı' Alıntı:

Eyüp  bey, bir iş molasında bile annesiz Fil'den yola çıkıp sanatçı anneliğine kadar uzanan felsefi yolda tatil parasını dahi düşünen bir düşünür olarak sizinle muhabbet bizim için de her zaman keyifli olur diye düşünüyorum. ;D

Samimi  düşünceniz için çok teşekkür ederim , o keyif bize ait olacaktır... her ne kadar Kapitalizm'in  acımasız çarkları arasında  bordro mahkumu olarak yaşamaya gayret ediyor isek  bu bizim için    Felsefi yaşamdan  haz almaya  ve İnsanca yaşamdan Ödünler vermeye mazeret degildir.  Bu gece Kapatmış olduğum Face'i açtım..   Her ne kadar  Sizin gibi Entelektüel  olamasamda  genel manada  bilgi ve birikimlerinizi   güzel bir sohbet ortamında dinlemekten keyif alacağımı düşünüyorum.
Rahmetli Dedem   ( Babamın tarafı )   2 kardeşlermiş , Türkiye'ye  kaçtıklarında  aile  dağılmış , dedemin diğer kardeşi  bie aileye evlatlık veriliyor  iki kardeş kopuyor.. Birisi Okullarda okuyor  büyük adam oluyor , Türkiyedeki  nadir Felsefe Hocalarından  biri oluyor,Üniversitelerde  dersler veriyor  ( Ateist  aynı zamanda )  Diger kardeşi ( babamın babası olan Dedem )  parasızlıktan okuyamıyor , fakat okuma yazması var.. az çok hatırlarım ,  at arabası vardı , bir at ı  birde  Hollanda cins inekleri vardı , akranları okuma yazma bilmez iken  o    '' TAM İLMİHAL  SEADET-İ EBEDİYYE ''  okurdu , 5 vakit namazını  kaçırmazdı..  
Sanırım  Felsefi  çabalamam   sadece 1 defa görmüş olduğum ( İzmir  eski Foça da  yazlığında )  sadece ismini anımsadığım  Felsefeci  RAHMİ   Dedem'den...  Manevi  çabalamam ise  asıl  Dedem den   ;D 
kendimi  arafta  kalmak gibi hissetmem bu yüzdendir  sanırım..  
Gezilerinizi  takip ediyorum.. bir gün Muhakkak yollar bir yerde  kesişir..  bir çayımızı içmek  kısmet olur.